BERITA TERKINI
 
 
 
 
Mengenai PIDM

Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (PIDM) ialah agensi Kerajaan yang ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (Akta PIDM).

Insurans Deposit

Sistem Insurans Deposit melindungi pendeposit daripada kehilangan deposit diinsuranskan yang disimpan di bank-bank ahli sekiranya sesebuah bank ahli mengalami kegagalan.

Perlindungan Manfaat Takaful & Insurans

Sistem Perlindungan Manfaat Takaful dan Insurans melindungi pemilik sijil takaful dan polisi insurans daripada kehilangan manfaat takaful dan insurans yang layak sekiranya sesebuah ahli penginsurans mengalami kegagalan.

Kerjaya di PIDM

Kami mempunyai beberapa jawatan kosong dan kini mempelawa individu berkelayakan untuk menjadi sebahagian daripada warga PIDM dan membantu kami mencapai visi sebagai pihak berkuasa perlindungan konsumer kewangan dengan amalan terbaik.

Acara Terkini

Semua Acara>

Signing Ceremony Between PIDM & Cagamas

02 Disember 2015

Media Preview & Launch of PIDM Advertising Campaign with Lat

27 Ogos 2015

PIDM Undergraduate Scholarship Programme Award Ceremony

22 Ogos 2015

Muat turun penerbitan terbaru kami sekarang!

Di PIDM, kami percaya bahawa memberi maklumat dan mendidik konsumer kewangan di Malaysia adalah kunci kepada menggalakkan keyakinan awam terhadap sistem kewangan. Mengetahui bagaimana sistem-sistem perlindungan konsumer ini berfungsi memberi lebih keyakinan kepada konsumer kewangan bahawa simpanan di bank atau manfaat takaful dan insurans dilindungi.