BERITA TERKINI
 
 
 
 
Mengenai PIDM

Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (PIDM) ialah agensi Kerajaan yang ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (Akta PIDM).

Insurans Deposit

Sistem Insurans Deposit melindungi pendeposit daripada kehilangan deposit diinsuranskan yang disimpan di bank-bank ahli sekiranya sesebuah bank ahli mengalami kegagalan.

Perlindungan Manfaat Takaful & Insurans

Sistem Perlindungan Manfaat Takaful dan Insurans melindungi pemilik sijil takaful dan polisi insurans daripada kehilangan manfaat takaful dan insurans yang layak sekiranya sesebuah ahli penginsurans mengalami kegagalan.

Kerjaya di PIDM

Kami mempunyai beberapa jawatan kosong dan kini mempelawa individu berkelayakan untuk menjadi sebahagian daripada warga PIDM dan membantu kami mencapai visi sebagai pihak berkuasa perlindungan konsumer kewangan dengan amalan terbaik.

ACARA TERKINI

SEMUA ACARA >

PIDM Raih Anugerah di Marketing Excellence Awards 2016

27 Oktober 2016

PIDM Undergraduate Scholarship Programme recipients 2016

20 Ogos 2016

Study visit by the National Bank of Cambodia

27 Jun 2016

Muat turun penerbitan terbaru kami sekarang!

Di PIDM, kami percaya bahawa memberi maklumat dan mendidik konsumer kewangan di Malaysia adalah kunci kepada menggalakkan keyakinan awam terhadap sistem kewangan. Mengetahui bagaimana sistem-sistem perlindungan konsumer ini berfungsi memberi lebih keyakinan kepada konsumer kewangan bahawa simpanan di bank atau manfaat takaful dan insurans dilindungi.